SZEMÉLYRE SZABOTT TERÁPIÁK  
line decor

line decor
 

BEMUTATKOZÁS

Tanulmányaimat a Haynal Imre Egészségtudomány Egyetem Gyógytornász Főiskolai Karán végeztem 1995-ben.

A főiskola elvégzése után 5 éven át az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sport Kórház) fizikoterápiás osztályán szereztem gyakorlati tapasztalatot különböző sportsérülések műtéti elő- és utókezelésében, ortopédiai és reumatológiai elváltozások gyógykezelésében, különféle gerincbántalmak egyéni és csoportos kezelésében. Részt vállaltam a gyógytornász hallgatók gyakorlati képzésében, valamint túlsúlyos betegek kondicionáló, fogyasztó tréningjének vezetésében.

Érdeklődésem a gyógytorna más, alternatív irányzatai felé is kiterjedt, ekkor ismerkedtem meg a Mc-Kenzie terápiával, mely új távlatokat nyitott a gerincpanaszok kezelésében.

Mindemellett a szabadidő-sport terén is tevékenyen részt vettem (Fit-Ball trainer).

2000-ben vállalkozó lettem és elhelyezkedtem egy magánklinikán, ahol nagyrészt reumatológiai elváltozások kezelésével foglalkoztam és a betegek otthonában gyógyítottam , otthonápolás keretén belül. Tekintettel arra, hogy figyelmemet az alternatív gerincgyógyászat felé irányoztam.

2002-2009-ig a megszerzett ismereteimet a Dr Varga Péter Pál, neves gerincgyógyász által vezetett magánklinikáján sikerrel kamatoztattam.

2005-ben megnyitottam saját magánrendelésemet. A hagyományos és az alternatív gyógy módokat kombináltan alkalmazom, több terápiás módszer közül mindig az egyénnek megfelelő terápiát választom. Kizárólag egyéni (azaz nem csoportos) kezeléseket folytatok, tekintettel annak hatékonyságára. A manuál terápiát és  a Mc-Kenzie terápiát az általános gyógytorna szemléletével ötvözve igen jó eredménnyel alkalmazom. Így minden kedves Paciensem 1 órán át személyre szabott kezelésben részesülhet problémájának és betegsége stádiumának megfelelően.

2006-ban Barvicsenko-féle manuálterápia viszgát tettem.

2009-ben Medical Taping tanfolyamot végeztem el.

2011-2016 között a 3D Schroth gerincferdülés terápia tanfolyamon segédoktatóként veszek részt.

2011. őszén megismerkedtem a craniosacralis terápia alapjaival.

2012. szeptemberében a Manuál terápia lágyrész mobilizációs és triggerpont terápiás kurzusán vettem részt, mely új távlatokat nyitott meg számomra és formálta át a kezelési szemléletmódomat és tematikámat. Ezen új irányelv alapján elindulva kezdtem kutatni a fascia (ínhártya) kezelések lehetőségei között.

2013. február SMR systemkurzust végeztem.

2013. márciusában bővítettem ismereteimet a Tape (szalag) használatával kapcsolatban.

A fascia kezelés rejtelmeiben kutatva 2013. májusában Body Reading (testolvasás)tanfolyamot végeztem, amely tovább finomította a már meglevő új szemléletet.

2013. novemberben tovább kutatva a fascia (ínhártya) kezelések lehetőségei között Anatomy Trains, majd FRSB tanfolyamot végeztem, mely új távlatokat nyitott meg számomra és formálta át a kezelési szemléletmódomat és tematikámat.

2016-ban a számos manuális képzés mellett a rehabilitációban alkalmazható funkcionális tréning tanfolyamot végeztem felfrissítvén az alapozó gyógytorna elemeit.

 
Képesítéseim, diplomáim...
 
 

NEM TUDJA PONTOSAN, MILYEN KEZELÉSRE VAN SZÜKSÉGE?

Ha nem tudja pontosan, Önnek hogyan tud segíteni a gyógytorna, de gyógyulni szeretne, keressen meg bizalommal személyesen!

Deák Rita

Manuál terapeuta/ Gyógytornász
Manual therapist/ Physiotherapist

Tel:
+36 20/9945-815
E-mail:
ritamozgas ( kukac ) gmail.com

Mozgásszervi rendelő:
1027 Budapest,
Margit krt. 50-52.
I. emelet 1.
(14-es kapucsengő)