SZEMÉLYRE SZABOTT TERÁPIÁK  
line decor

line decor
 

Taping technika

A technika kifejlesztése Dr Kenzo Kase nevéhez fűződik.

Ő felismerte, hogy számos fájdalom az izmokat és az ízületeket körülvevő lágyszövetek működési zavaraiból erednek. Ezeket a működési zavarokat az ízületek körül kialakult izomdysbalance (izmok egyoldalú terheléséből adódó izom asszimmetria) váltja ki. A gyors izomtúlfeszítések egy védekező izomösszerándulási reflexhez vezetnek, melynek eredményei rendszerin sérülések.

Ezek alapján fejlesztette ki Dr. Kenzo Kase a kinesio-taping módszer alapelveit, hogy a test öngyógyító mechanizmusát támogassa. A bőrre felhelyezett tape aktiválja a fájdalmat csökkentő receptorokat. Befolyásolja az ízület-izom-ín-idegrendszer közötti kölcsönhatásokat, ezáltal pedig pozitívan segíti a funkció javulását. Emellett megnyitja a kapillárisokat - artériákat, vénákat -, ezáltal fokozódik a vérkeringés. A vérkeringés javulása pedig elősegíti a gyógyulást.

Hatására a bőr és a bőr alatti szövetek fellazulnak, emiatt ott könnyebbé válik a nyirokfolyadék áramlása, csökken a fájdalomérző receptorokra nehezedő nyomás. A vérkeringés fokozódásával javul a szöveti anyagcsere.

A kineziológiai tape tulajdonságait tekintve közel azonos az emberi bőrrel. Semmilyen gyógyszert, vagy kémiai anyagot nem tartalmaz, hisz a célja nem is  hatóanyag bejuttatás. 100% os, antiallergén pamut szövet, szinusz formában felhordott akril ragasztó réteggel, melyen keresztül a bőr jól szellőzik és a nedvességet átereszti. Viselése 3-5 napig javasolt, de hosszabb ideig is viselhető. Nem gátolja a mindennapi életet, sőt alkalmazásával aktív életet élhetünk, sportolhatunk. Fürödhetünk is akár kinesio szalaggal a bőrünkön.

A kinesio tape alkalmazása közkedvelt a sportgyógyászatban, élsportolók előszeretettel használják a kineziológiai tapaszt versenyeik alatt is, ízületi vagy izom eredetű problémájuk, sérülésük kezelésére..